Sunday, January 22, 2017

How To Download Korean Drama/ Movie - myasiantv

Hi all,

Basically, what do you need is Internet Download Manager, then feel free to download any as you wish ^^~

1) Go to myasiantv

Search for the drama/ movie you're looking for in the box. For example, 'Goblin'.


2) Just click 'DOWNLOAD' button


3) Click any episodes, example 'Goblin 1'


4) Click 'OPENLOAD'


5) Click play button as in red box


If the button 'Download this video' (as below) not pop up within 2-3 secs, just click until the button turned blue and IDM dialog box appear.


6) Then just click 'Start Download'.


Good luck guys~ ^_^


Saturday, January 21, 2017

Ragu Ragu Beli Barang Online Luar Dari Malaysia

Hi all~

Mesti ada rasa ragu ragu nak purchase barang luar dari kawasan Malaysia kan. Tambah tambah online purchase pulak. Lagi lah takut kena tipu bagai.

Beli barang dari luar bagi aku lagi murah even memang kita kena tanggung kos shipping tu semua. Tapi kalau banyak yang kita beli, kos shipping tu jadi sekali kiralah ye dok? heee

Kat bawah ni aku senaraikan antara website website yang pernah aku deal dan alhamdulillah setakat ni semua barang sampai seperti yang dijanjikan.

1) Qoo10 - Malaysia

Qoo10 jual banyak mostly dari China can Taiwan. Banyak pilihan baju, sweater, kasut, toiletries, macam macam lagilah. So far, I owned 2 jackets + bracelets as below~



2) ezbuy

ezbuy ni pun lebih kurang jugak, malah lebih banyak barang yang bagi diskaun berpatutan. baju, kasut, handbag segala adalah. Kalau tops yang jual sini RM70, di ezbuy, kita boleh dapat dalam RM30 lebih aje.

those bag and jacket also from ezbuy ^^~

3) iOffer

iOffer ni mostly banyak barang barang dari omputih sana. takde sangat produk dari China. Tapi masih ada jugak barang yang dijual dengan  harga mampu milik okay~

cantik aje di luar, isi dalamnye sedih~ hujung hujunh bulan nih kan. sob sob

so far, ini antara yang pernah aku try. ada lagi yang lain? cuba jangan tak cuba.

Friday, January 20, 2017

Best ke Naik MRT

Hi all

Teringin tengok orang try MRT free, kita pon kemain nak try. Lagipun bas dok lalu lalang patlimanam kali depan rumah aku memanggil manggil mai lah naik MRT hoi~

Maka dengan itu, tanpa berpikir panjang, laju saja tunggu kat bus stop depan rumah.

tiket pon masih kosong sen lagi ^^~

Dari kawasan rumah aku naik bas perantara MRT T802 untuk ke stesen MRT Kwasa Sentral.

semua masih baru kilat kilat lagi, semua masih terpelihara gitu~

Pandangan aku,

MRT ni kawasan dalamnya luas, smooth je laluan dia, tak rasa henjut henjut naik cam kuda ke, dan tempat duduk pun banyak. Mungkin masih baru kan..pape pon masa ni masih free lagi. hewhew

 


Untuk setakat yang aku pernah cuba, masih lagi ada lanes dalam pembinaan


Dan kalau nak sampai ke KL Sentral, perlu turun di stesen Pusat Bandar Damansara dan naik sekali lagi bas perantara MRT 819. Untuk ke Mid Valley bas nombor lain pulak. Tak ingat aku berapa sebab tak penah try lagi.

Tapi sekarang dah start kena bayar duit sebab tak tamat tempoh free sebulan. So far masih tak try lagi. ^_^